Aktivitet og tilmelding

Aktiviteter i 2024


Hver torsdag er der aktivitetsaften i vores lokaler i Flauenskjold Hallen.


Hver fredag indtager vi hallen hvor vi gøgler.


Hver første søndag i måneden kan man deltage,

i den magiske rollespilsskole Arcanum. 


Spørgsmål? skriv til bestyrelsen@roedderogvinger.dk

Gøglerne fra

Rødder og Vinger

Gøglerne fra Rødder og Vinger er foreningens gøglertrup. De beskæftiger sig med gøgl,

artisteri og ballade.


Vi træner hele året i vores lokaler, eller hvor vi nu deltager. Her øver vi os både på de individuelle kunster, og på fælles kunster som menneskepyramider, akrobatik og meget andet. Vi jonglerer, arbejder med diablo, devilsticks, ild og hvad vi ellers lige kaster interresse på.


Vores motto er:

Vi skal have det sjovt når vi optræder, men det gør ikke noget, at dem der ser på også morer sig.


Vi kommer gerne forbi og laver noget skæg i gaden, hvis du har et arrangement der kunne bruges lidt gøjl og gakkede løjer.

Tag kontakt og hør om det er muligt og om pris.


Middelalder folket

Mange af vores aktiviteter handler om middelalderen, hvor vi blandt andet deltager i forskellige markeder og andre arrangementer med vores middelalderlejr.


Her er vi iklædt vores autentiske dragter og laver blandt andet forskellige håndværk, såsom nålebinding, smeder, og meget andet. Gøjl og ballade tager også vores tid, når vi er afsted, for vi kan jo slet ikke lade være.


Vi har hele tiden gang i vores store køkken med velkendte såvel som nye retter, som vi nyder godt af under vores store baldakin i fællesskab. Der opstår tit latter, sang, spas og hyggelige stunder under vores baldakin, som kan rumme hele vores fælleskab.


Stort set alle vores medlemmer deltager i vores middelalderlejr på den ene eller anden måde. I løbet af dagen sidder der medlemmer rundt omkring med forskellige projekter. Nye som eksisterende medlemmer kan hurtigt blive sat ind i fx hvordan man nålebinder, og inden dagen er omme, har man lært en ny færdighed. I sådan en situation er fællesskabet tydeligt at mærke. Vi nørkler med det der lyster, når vi er afsted og oftest gør vi det i flok.

Ildfolket hos

Rødder og Vinger

Vi eksperimenterer og optræder med ild i mange former. Flere af vores gøjlere er startet med at svinge med almindelig poi`s og er endt med en fast plads hos ildfolket. Vi er en voksende trup med stigende interesse både internt og eksternt. I forbindelse med vores arrangementer optræder vi med ildshow og skaber en uforglemmelig oplevelse. 


Gruppen startede i 2008 og har siden fået etableret en fast stamme der leverer ildshow til forskellige lejligheder. Vi har blandt andet optrådt i forbindelse med Stafet for Livet på Knivholt i Frederikshavn, Historiske dage i Sæby,

 Danmarks indsamling på DR 1 og 

middelalderfestival i Horsens.


Gruppen deltager både alene til forskellige arrangementer og i forbindelse med at resten af foreningen er afsted. 

Magiskolen Arcanum

Magiskolen Arcanum er en ny sidegren til foreningen, med fokus på rollespil.

Her laves der  alt fra workshops til en decideret Live Kampagne.


Workshops: Vores workshops spænder bredt. Det kan være alt fra en tryllestavs bod på et middelaldermarked til kreative aftener i Rødder og Vingers lokaler.


Live Kampagnen: Er du mellem 9 og 17 år og kunne du tænke dig at prøve for en dag at opleve hvad det vil sige at gå på en magisk skole? så er du kommet til det rette sted.


Skolen er inspireret af Harry Potter universet,
(KUN inspireret og har på ingen måder relationer til Harry Potter universet), og er tilmed bygget op omkring Nordisk Mytologi, og den lokale egnshistorie. Tilmed er der taget inspiration af kendte rollespils scenarier som College of Wizardry og Magiskolen BROGG.

Her på skolen får du svaret på alle dine magiske drømme i en "tryg og sikker" verden.